У поточних умовах існують ризики стрімкого поширення інфекційних хвороб, таких як коронавірус. Це особливо критично для закритих приміщень, таких як офіси, виробництва і місця масових скупчень людей, де значно підвищується ризик масового інфікування. Тому вкрай важливо регулярно провітрювати приміщення для зниження ризику інфікування людей.

Варто зазначити, що масове утеплення будівель для збільшення їх енергоефективності призвело до різкого погіршення циркуляції повітря і, відповідно до небажаного зростання концентрації СО2 всередині приміщень. При зростанні СО2 в навколишньому повітрі людина починає відчувати дискомфорт. При значній концентрації СО2 всередині приміщення (більше 2000 ппм) відчувається спад концентрація і працездатності, виникають головні болі. В ході недавніх практичних досліджень вченими було встановлено, що в закритому приміщенні не більше ніж через 45 хвилин люди починають відчувати дискомфорт (концентрація СО2 більше 1500 ппм), а через 90 хвилин виникають легкий головний біль (концентрація СО2 більше 2700 ппм).

Також було проведено дослідження впливу концентрації СО2 на ризик інфікування в закритому приміщенні. Було встановлено, що якщо в приміщення із 30 людьми прийде один хворий: при концентрації 1000 ппм СО2 будуть заражені 5 осіб, при концентрації 2000 ппм СО2 будуть заражені 12, а при концентрації 3000 ппм СО2 буде заражений кожен другий. Відповідно, висока концентрація СО2 в приміщенні сприяє швидкому поширенню вірусних захворювань і може збільшити число інфікованих до 3 разів!

Впоратись із завданням безперервного контролю концентрації СО2 в приміщенні вам допоможе реєстратор testo 160 IAQ. Він неодмінно підкаже, коли необхідно провітрити приміщення і зменшити концентрацію СО2. Виміряні дані, прилад передає по WiFi на хмарне сховище testo Cloud. При перевищенні граничних значень, відповідальні особи отримують повідомлення по електронній пошті або SMS. Для зручності у використанні, на корпусі приладу розміщені три світлодіоди, які за принципом світлофора повідомляють про якість повітря в приміщенні.

Ознайомтесь більш детально з можливостями testo 160: 

testo 160 >>>