Спочатку створені для потреб оборони, тепловізори згодом набули поширення в області енергоаудиту. Однак, тривалий час вони залишалися досить дорогими, а тому рідкісними приладами. Ситуація кардинально змінилася кілька років тому, коли вперше з'явилися доступні моделі для промислового застосування. Зараз тепловізори настільки популярні, що практично кожного дня з'являються нові області їх застосування. Наприклад, контроль температури процесу висихання зефіру в сушильних камерах, контроль температури тканини при нанесенні кольорового друку та багато іншого.

Різні виробники тепловізорів для здешевлення моделей стали зменшувати розмір ІЧ детектора. Таким чином, з'явилися тепловізори з розміром матриці 90х60, 80х50 та навіть 50х50 пікселів. Однак, для виявлення відхилень та дефектів, такі прилади необхідно практично впритул підносити до об'єкта вимірювань, що створює незручність в експлуатації і значно обмежує сферу застосування. 

В даній ситуації Testo AG вирішила не зраджувати своїм принципам і піти по шляху максимальної підтримки споживача, розробивши надійний та доступний за ціною тепловізор з детектором 160х120 пікселів.

З 1-го лютого 2016 по всьому світу почалися продажі нового testo 869, що став дуже вигідною пропозицією в класі практичних і доступних тепловізорів.

Беззаперечна перевага testo 869 - це інфрачервоний детектор з роздільною здатністю 160х120 пікселів та термочутливістю 120 мК (0,12 оС) за дуже доступною ціною. Сьогодні ніхто з відомих нам виробників не пропонує такі характеристики в даному ціновому сегменті.

Крім цього, testo 869 оснащений протиударним корпусом із захисними вставками, розрахованим на щоденне використання, що забезпечує зберігання приладу в звичайному ящику з інструментами, а не в окремому кейсі.

Тепловізор testo 869 має об'єктив з широким кутом захоплення в 34о, зображення з якого виводиться на великий дисплей розміром 3,5 дюйма (аналогічний більш дорогим моделям testo 870 і testo 875). Це в поєднанні з високою роздільною здатністю дозволяє виявляти температурні аномалії з зручної для вас відстані. Покупець testo 869 не ризикуватиме через необхідність наблизиться до працюючого механізму, силових кабелів або електрошафи на небезпечне відстань.

Новий тепловізор testo 869 ще раз підтверджує, що testo - це перевага, яка завжди з вами!